Menu

Ayın çiçeği Yılbaşı çiçeği Bakımı ve Bir çok değerli bilgi

Yılbaşı çiçeği bakımı

Yılbaşı çiçeğine nasıl bakılır? Yılbaşı çiçeği bakımında yılbaşından önce bir dinlenme süresi vermek gerekir. Burada dikkate edilen başka neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Yılbaşı çiçeği yeri ve bakımı söz konusu olduğunda önemli olan nedir?

Yılbaşı çiçeği , doğrudan güneş ışığı almayan ışığı kısmen gölgeli bir yere sever. Kışın pencere pervazına dikkat edilmelidir. Bitkiyi doğrudan ısıtıcının üzerine yerleştirmeyin. Kök toplar burada çok fazla ısınır. Hassas kökleri korumaya ve korumaya devam etmek için en iyisi saksıyı altlığı ile bir pencere pervazına yerleştirmektir.

Sulama suyuna ayda bir sulu gübre eklemelisiniz. Özellikle çiçeklenmeden önce, bitkinin yeterli enerji alması için. Çiçeklenmeden sonra, buna göre eklenen besin miktarını azaltmalısınız.

Yılbaşı hediye fikirleri önerileri nelerdir?
low wedding centrepiece with roses and hydrandeas rhyoutubecom vase carnation flower arrangement stunning flowers rhdoublecloudpw vase How To Make A Flower Arrangement

Yılbaşı çiçeği bakımı püf noktaları, onu nasıl sularsınız?

Yılbaşı çiçeği , su basması olmayan (musluk altında yıkanmaya gelmez) hafif nemli bir toprağı sever. Bu nedenle, suladıktan sonra, su basmasını ve buna bağlı kök çürümesini önlemek için fazla suyu tabaktan veya saksıdan almalısınız. Çiçeklenme döneminde bitki çok susar, bu nedenle bu dönemde yoğun bir şekilde sulanması gerekir. Hava çok kuru değilse haftada iki kez idealdir.

En iyi sulama taktiği toprağın kuruluğunu test etmektir. Böylelikle çürümesine neden olmasınız. Toprak kuruyunca, (iki cm kadar parmağınızla kontrol edin) bu genellikle haftada bir olur , sulayabilirsiniz.

Çiçek açmasını nasıl sağlıyorsunuz?

Bitki için yıllık bir dinlenme aşaması da önemlidir: Yılbaşı çiçeğinin yılbaşı zamanında çiçek açmasını istiyorsanız, Eylül ayından itibaren sulamayı azaltmalısınız. Bitkiyi yaklaşık altı hafta boyunca yaklaşık 17 ila 20 derece arasında serin bir ortam sıcaklığında neredeyse kuru tutun. İlk tomurcuklar ortaya çıkar çıkmaz, bitkiye kademeli olarak daha fazla su verebilir, normal oda sıcaklığında tutabilir ve biraz gübreleyebilirsiniz.

Kokina yılbaşı çiçeği
Kokina yılbaşı çiçeği ne zaman açar?

Budama yılbaşı çiçeği bakımı için çok önemlidir

Çiçeğin büyüdüğünü fark ettiğiniz zaman yaşlı olan dallarını budayıp başka bir saksıya ekebilirsiniz. Böylelikle çoğalmış olur ve çiçek toprağı daha fazla hava alır.

Yılbaşı çiçeği için zararlılara karşı ne yardımcı olur?

Çiçeğinizdeki  zararlıları ve hastalıkları önlemek için ona yeterince özen göstermelisiniz. Bitkiyi yaz aylarında dışarıya yerleştirmek ve yeterli ve düzenli besin tedarikini düşünmek en iyisidir. Tekrar sulamadan önce toprağın tamamen kuru olması da önemlidir. Çünkü mantar sivrisinekleri gibi zararlılar nemli topraklarda kendilerini çok rahat hissederler.

Kışın bitkinin cereyandan korunduğundan ve serin bir yerde olduğundan emin olmalısınız. Isıtma havası çok kuru. Bu bazen hassas olan bitkilere zarar verir, onları zayıflatır ve onları zararlılara ve hastalıklara karşı duyarlı hale getirir.

Kök çürümesi veya gövde çürümesi gibi bilinen hastalıklar ve sciarid sivrisinekler gibi zararlılara ek olarak

Yılbaşı çiçekleri de yaprak bitleri ve pul böcekler tarafından saldırıya uğrayabilir. Böyle bir durum söz konusuysa, haşereleri yıkamak için bitkiyi akan su altında yıkamalısınız. Ek olarak, sulama suyuna eklenen uzman satıcılardan özel ajanların kullanılması tavsiye edilir.

Hastalıklara ve zararlılara karşı derhal harekete geçmek önemlidir. Aksi takdirde bitkiniz kalıcı olarak hasar görebilir ve artık kurtarılamayabilir. Ayrıca parazitlerin, patojenlerin ve zararlıların daha fazla yayılmasını ve diğer bitkileri enfekte etmesini önlersiniz.

Yılbaşı çiçeği ne zaman açar?

Yılbaşı çiçeğini nasıl  çoğaltabilirsiniz?

ilkbahar ve yaz aylarında kesimlerle kolayca çoğaltılabilir. İki veya üç bağlantılı bir çekim kesilir, arayüz birkaç saat kurumaya bırakılır ve en alttaki halka dikkatlice toprağa yerleştirilir, böylece kesim dik kalır ve düşmez. Daha yoğun bir büyüme modeli için daha büyük bir ekicinin kenarına birkaç kesim yerleştirilebilir. Çelikler doğrudan büyük bitkiler gibi yetiştirilir. Yaklaşık dört hafta sonra yeni sürgünler oluşmalıdır.

Yılbaşı çiçeği renkleri

Yılbaşı çiçekleri kışın muhteşem çiçeklerini gösterene kadar tüm yıl boyunca göze çarpmaz. Güçlü çiçek renkleri pembe veya kırmızıdan turuncu, sarı ve beyaza kadar değişir. Kışın tam olarak mevsimi olmasının belirli bir nedeni vardır: Bitkilerin çiçek oluşturması için günde sekiz saatten fazla karanlığa ihtiyacı vardır.

Çiçek renginde sıcaklık da önemli bir rol oynar. Yeni ürünlerde bazen sarı veya turuncu çiçekler olur. Sıcaklık 15 derecenin üzerine çıkarsa sarı çiçekler de pembeye dönüşebilir.

Bitki, kaktüsgillerden olması nedeniyle suyu fazla sevmez. Kış mevsiminde çiçeklenen nadir bitkiler arasında yer alan bu bitki, kırmızı, beyaz, pembe, sarı, lila renk seçeneklerine sahiptir.
Yılbaşı çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir.
Yılbaşı kaktüsünün doğal ortamı Brezilya'nın tropikal – subtropikal geçiş bölgesinde bulunan ve yoğun nemli olan dağ ormanlarıdır. Bu sebeptendir ki olacak ki neme ihtiyaç duyarken aynı zamanda soğuk havaya karşı da dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir