Menu

Kokina: yılbaşı çiçeği anlamı, bakımı ve dekor fikirleri

Kokina yılbaşı çiçeği aralık ayı gelince her yerde karşımıza çıkabilir. Bunun nedeni ; kokina çiçeği efsanesi olarak bilinen bu çiçeğin eve yeni yılda bereket, şans ve uğur getireceğine inanılmasıdır. Efsanenin gerçek olup olmayacağını bilemeyiz ama bu çiçek eve girdiğinde evde bir şıklık ve yeni yıl havası oluştuğu kesin.

Kırmızı meyveleri ile meşhur olan bu bitki sene boyunca ilgimizi pek çekmez, nedeni ise meyvelerinin aralık ayında çıkmasıdır. Yapay ya da canlı kokina olarak satın alabilir ve ev ortamınızı neşelendirebilirsiniz. Ya da bahçenize dikebilir ve böylelikle her yılbaşı ücret ödemeden meyveleri bir yıl yaşayabilen bu bitki için her yıl ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

kokina yılbaşı çiçeği ne zaman açar?

Kokina yılbaşı çiçeği efsaneleri

Daha önce belirttiğim gibi kokina çiçeği yılbaşında evleri süsler ve bu süsleme için dallardaki meyvelerin dikilerek birleştirilmesi ile oluşur , eğer hazır aldıysanız bunu bilmiyor olabilirsiniz. Aralık ayında eve alınan bu meyveli bitki eğer bir yıl boyunca meyvelerini üzerinde taze olarak taşırsa bir daha yılın o aileye çok uğurlu geleceğine ve yeni bir alacaklarına inanılır ve bitkiye iyi bakıldığında genellikle meyveleri üzerinde çürümez.

Kokina yılbaşı çiçeği ile dekor fikirleri

Yılbaşı ağacınızı bu meyveli bitki ile süsleyebilirsiniz ya da direk kokina çiçeğini yılbaşı ağacı haline getirebilirsiniz neden her yıl çam ağacı alalım ki? Yılbaşı masasında vazo içinde kokina çiçeği harika olabilir. Yine yılbaşı masasında kokina meyveleri sofra örtünüzün üzerinde çok şık durabilirler. Bu bitki ile yılbaşı kapı süsü de yapabilirsiniz. Hadi size kolay gelsin.

kokina yılbaşı çiçeği nasıl sulanır?

Eve alınan doğal kokina çiçeğine nasıl bakılmalı?

Kırmızı anlamına gelen kokina bitkisi biz Türkler için yılbaşı çiçeğidir ve bakımı kolaydır. Kokina çiçekleri çok fazla sıcağı sevmezler bu yüzden havadar olan ve ışık gören bir yere konumlandırmalısınız. Haftada iki kez sulamalısınız. Kokina çiçeği suya konulur mu ? Suya koymak yerine hafta da iki kez köklerini ıslatırsanız çürümelerine engel olursunuz.

Bahçede kokina çiçeği bakımı

Kokina çiçeği asitli , alkali veya nötr pH’lı toprakta iyi sonuç verir . Tınlı topraklarda olduğu gibi kil, tebeşir veya kumda da yetişir. Bazı bitkilerdeki çiçekler kendi kendine verimlidir, ancak hem erkek hem de dişi bir bitki dikerseniz daha fazla ve daha iyi meyveler elde edersiniz. Kokina çiçeği kuraklığı tolere etse de, toprağın kurumasına asla izin vermezseniz en iyi şekilde büyür. İlkbahar ve yaz ortasında dengeli ve tam bir kuru gübre ile gübreleme yapın veya iki ayda bir sıvı gübre kullanın. Her bahar bitkinin dibindeki ölü gövdeleri kesin.

Fiyat olarak boy, mağaza, demet ve adet gibi özelliklere bakarak değişebilir. Bu bitki genellikle dekor amaçlı kullanılır fakat sağlık içinde çok faydalı olduğu bilinir. Yan etki vs .. olmaması açısından doktorunuza ya da bir uzmana danıştıktan sonra tüketebilirsiniz. İşte bilinen yararlar;

Hemoroid , safra kesesi taşları , “arterlerin sertleşmesi” ( ateroskleroz ) ve ağrı , ağırlık, bacak krampları, bacak şişmesi, varisli damarlar , kaşıntı ve şişlik gibi zayıf kan dolaşımı semptomları için kullanılır . Kokina yılbaşı çiçeği ayrıca müshil olarak , idrar çıkışını artırmak , şişmeyi azaltmak ve kırıkların iyileşmesini hızlandırmak için idrar söktürücü olarak kullanılır .

kokina yılbaşı çiçeği nasıl bakılır?

Özel Önlemler ve Uyarılar:

Bitkiyi bir uzmana danıştıktan sonra tüketin. Hamilelik ve emzirme : Hamileyseniz veya emziriyorsanız kasap süpürgesi almanın güvenliği konusunda yeterli güvenilir bilgi yoktur. Güvenli tarafta kalın ve kullanmaktan kaçının.

Bazı yan etkileri

Sinir sistemini hızlandırabilir, kan basıncını artırabilir ve kalbin hızlı atmasına neden olabilir. Uyarıcı ilaçlar ayrıca sinir sistemini hızlandırabilir, kan basıncını artırabilir ve kalbin hızlı atmasını sağlayabilir. Kokina bitkisi uyarıcı ilaçlarla almak çok fazla uyarılmaya neden olabilir. Bu, kan basıncının çok yükselmesine veya kalbin çok hızlı atmasına neden olabilir.

En iyisi dekor olarak kullanmaya devam etmek ve yılbaşında evimizi kırmızı meyveli bitkiyle süsleyerek dileklerde bulunmak. Umarız dilekleriniz gerçekleşir ve kokina çiçeğindeki kırmızı meyveleriniz çürümez.

Yılbaşı çiçeğinin olması gereken odada rüzgar olmamalıdır. Çiçek, kış aylarında 14- 15 derece sıcakları sever.
Anavatanı güney Avrupa olan bu bitki İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Türkiye'de genellikle İstanbul'da ormanlarda yetişir.
Dikenli yaprakları ile adeta kendini koruyan bir prenses, kırmızı meyvemsi çiçeklerinin cazibesi ise muazzam. Her yıl aralık ayının başlarında çiçekçilerde görmeye başladığımız Kokina, yeni yıl arefesi ile bizlere merhaba dediği için “Yılbaşı Çiçeği” olarak kazınmış hafızalara.
Bitkiyi iyi aydınlatılmış bir yerde (pencereye yakın bir yerde) doğrudan güneş ışığından uzakta tut; çok fazla sıcaklık ve ışık büyümeyi önleyip yaprakların yanmasına sebep olabilir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir